Les associacions culturals d’Alboraia demanen canviar el nom del parc de l’estació pel de VÍCTIMES DEL 3 DE JULIOL

Posted: 7 Mai 2013 in Uncategorized
Les associacions culturals d’Alboraia Dimonis de l’Avern, Llaurant Cultura i Alboraia Per la Cultura han entregat per registre aquesta vesprada, 7 de maig, una sol·licitud per al canvi de nom del parc García Antón de l’estació de metro d’Alboraia-Palmaret.
Arran de les obres de soterrament de la línia 3 de metro de València, al seu pas per Alboraia, iniciades el maig de 2007, es van generar nous espais que l’Ajuntament tingué a bé destinar-los a esbarjo i jardins del poble. En març de 2011, s’inaugurava el parc amb el nom GARCÍA ANTÓN, que el Ple de gener de 2011 (amb majoria absoluta del PP) va considerar que era el més adient per a aquest nou parc.
José Ramón García Antón era conseller d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana quan va ocórrer l’accident de metro més greu de l’Estat Espanyol, amb 43 morts, 47 ferits i, fins a la data, 0 responsables. I davant del qual, la seua única resposta va ser el silenci, l’ocultació de dades i el menyspreu a les víctimes i els seus familiars.
Com a associacions del poble, pensem que el nom d’aquest parc és partidista i interessat, recorda l’endeutament general i la crisi econòmica que ha portat al poble, i sobretot, representa el silenci administratiu i polític davant de fets tan greus com va ser aquest accident. Des de les associacions sotasignants, volem que reste en la memòria col·lectiva d’Alboraia les verdaderes protagonistes de la història valenciana: les víctimes.
Com que es tracta de la plaça associada a l’entrada del metro de l’estació d’Alboraia-Palmaret de MetroValència, les associacions han sol·licitat el canvi de nom a “VÍCTIMES DEL 3 DE JULIOL” perquè no caiguen en l’oblit.

canviNom

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s